Nakon što je prošla subota poslije podne dana 8.3.2014.god.  kada je obavljena ceremonija 8.redovne godišnje skupštine Udruge zdravog življenja – Obiteljskog kluba Varaždinske županije kojoj je prisustvovalo  skoro dvjesto ljudi iz naše Udruge, KLA iz susjednih županija (Koprivnička, Međimurska, Krapinsko-Zagorska, grada Zagreba), iz udaljenijeg KLA Delnice s kojim usko surađujemo, kao i iz Republike Slovenije – Društva za liječenje alkoholnih ovisnika  Radenci i Lendava, možemo na vidjelo staviti naše utiske.

Naš najveći i najsnažniji dojam je potreba zahvale svim ljudima koji su uveličali naš dan svojim dolaskom i koji su dodali svoj doprinos cjelokupnom ugođaju dobrote, ljudskosti, dostojanstva, skromnosti i ljepote koji može stvoriti samo istinska iskrenost, solidarnost i obiteljsko zajedništvo koje se moglo nazrijeti u nastupima ne samo naših članova koji su dobivali priznanja za apstinenciju od alkohola nego i u govorima gostiju koji su otvorena srca i duha komentirali skupštinu i davali svoj obol istoj.

 Još jednom je potvrđena velika istina da takvi skupovi nose sa sobom iznimnu količinu pozitivne ljudske energije i to je ono neprocjenjivo što se ne može kupiti nikakvim novcem.

U moru loših vijesti koje nas okružuju čini nam se da postoji oaza mira, poštenja, dobrote i ljepote i nju čine stotine članova Klubova liječenih alkoholičara i srodnih Udruga i Društava sa svojim članovima obitelji, sa svojim stručnim i dostručnim djelatnicima i terapeutima. Oni svi su pravi životni pobjednici, jer na prvo mjesto stavljaju čovjeka i obitelj, ne praveći razlike, ne osuđujući i ne kritizirajući, ne tražeći za sebe, nego dajući sebe nesebično i u potpunosti.

Gledajući naše članove s njihovim obiteljima osjećali smo istinski ponos i divljenje, jer osjetili smo  zadovoljstvo apstinenata i njihovih obitelji, njihovo zajedničko stremljenje zdravlju i ispunjenom i kvalitetnom životu. Gosti na skupštini su svi govorili o nečem posebnom u zraku, o dirljivosti, o taknutosti u središte duše što predstavlja vrhunac osjećaja čovjeka za čovjeka.

Nekoliko sati zajedno prošlo je kao tren, ali sjećanje će ostati još jako dugo i hvala svima na tome.

Zemira Medved, Marija Krobot, Božo Kečkan, Emilija Seidl, Branko Babić….članovi Udruge zdravog življenja – Obiteljskog kluba Varaždinske županije s obiteljima

 

U Varaždinu, 12.3.2014.god.