Dana 7.3.2015.god. organizirali smo još jednu redovnu godišnju skupštinu  Udruge zdravog življenja – Obiteljskog kluba Varaždinske županije. Već ranije kada smo slali pozivnice dobili smo povratne informacije da naša već tradicionalno kasno zimska skupština se očekuje kao nagovještaj proljeća kojeinače svi željno očekujemo nakon duge i obično tmurne i hladne zime.

Pripreme su bile opsežne i složene, ali nekako mi  se čini da smo svi zajedno i ujedinjeno sve iznesli dosta organizirano i profesionalno, kao već uhodani  tim kojemu svaki kotačić doprinosi „sveukupnom funkcioniranju i umjetničkom dojmu cjeline“.  Bili smo napeti i uzbuđeni hoće li sve funkcionirati na visini, jer svake godine smo sami sebi postavljali letvicu sve više. Stalno smo se međusobno bodrili i jačali suprotstavljajući se negativnim vibracijama koje nisu bile isključene, ali nisu nas uspjele pokolebati u našim nastojanjima da odradimo naš obavezni godišnji skup kao vrhunac  sveukupnih napora i stremljenja svih članova rukovodstva  Udruge, ali i svih ostalih vrijednih i dobronamjernih članova i njihovih obitelji.

Mislim da tu dobru vibraciju i energiju osjetili su u konačnici svi dragi gosti koji su nam pomogli i svojim prisustvovanjem uveličali  godišnji praznik naše Udruge, našu redovnu godišnju skupštinu.  Bili su tu i članovi Klubova liječenih alkoholičara sa svojim dragim obiteljima i svojim poštovanim stručnimdjelatnicima, lokalni politički dužnosnici i naši prijatelji koji nas prate i podržavaju, voditelji Udruga s kojima surađujemo, poduzetnici sponzori, te pripadnici ostalih institucija i ustanova s kojima radimo u dobroj vjeri pomaganja obiteljima alkoholnih ovisnica i ovisnika.

Izuzetno inspirativni  bili su govori i razmišljanja stručnih djelatnika  KLA i njihovih članova, dužnosnikalokalne samouprave, duhovnika, te ostalih nadahnutih govornika. Ipak glavna inspiracija su bili naši dragi apstinenti i njihove obitelji koje su taj dan slavile zdravlje, život i obiteljske vrijednosti. Riječima se teško mogu prenijeti sve emocije koje su se mogle vidjeti u tim sretnim obiteljima, na tim zadovoljnim licima i u tim zaliječenim dušama i srcima.

Stručni djelatnici u KLA su naglasili značaj terapijskih nastojanja stručnih djelatnika i njihov samoprijegor, borbu, entuzijazam i neustrašivost za što im zaista hvala.

Na kraju u svoje ime i u ime cijelog rukovodstva Udruge zdravog življenja – Obiteljskog kluba Varaždinske županije, kao i u ime svakog člana i njihovih obitelji, zahvaljujem svima koji nas prate na putu našeg i Vašeg djelovanja, za dobrobit svih oboljelih od alkoholne ovisnosti.

 

Zemira Medved, zastupnica Udruge zdravog življenja „Obiteljskog kluba“ Varaždinske županijeU Varaždinu, 14.3.2015.god.