Lijepo Vas pozdravljam u prekrasnom okruženju Općine Veliki Bukovec u koji ste svi dobro došli i nadam se da ćete se dobro osjećati u našem društvu, da ćete se dobro zabaviti u ovom lijepom mjestu i uživati u svemu što smo za vas pripremili. Imam čast objaviti  održavanje 33. Sportskih susreta KLA Sjeverozapadne Hrvatske i najavljujem sudjelovanje deset KLA iz pet Županija:
KLA Križevci i KLA Centar Koprivnica iz Koprivničko-Križevačke županije (2)
UKLA Slatina i UKLA Virovitica iz Virovitičko-Podravske županije   (2)
Zajednica KLA Bjelovar iz Bjelovarsko-Bilogorske županije   (1)
KLA „Dr.Mato Golubić“, KLA „Osmijeh“ Donja Dubrava, KLA „Zdravi život“ Sveta Marija  i KLA Prelog iz Međimurske županije   (4)
Udruga zdravog življenja „Obiteljski klub“ Varaždinske županije iz Varaždinske županije   (1)
 
Posebne zahvale moram izraziti u odnosu na naše domaćine, od kojih ističem rukovodstvo općine Veliki Bukovec na čelu s Načelnikom općine  g. Zvonkom Hlebarom, Osnovnu školu Veliki Bukovec na čelu s ravnateljicom gđom Željkom Marković-Bilić, prof. , DVD Veliki Bukovec, Nogometni klub Bukovčan, Nogometni klub Poljoprivrednik i  Udrugu umirovljenika Veliki Bukovec, a posebno sve naše članove i njihove obitelji, te sve podržavatelje ideje promicanja zdravlja i apstinencije od alkohola  iz ovoga kraja naše županije. 
Ove sportske igre ne bi se mogle održati bez pomoći i konkretnih donacija koje su osigurali:
općina Gornji Kneginec
općina Sveti Ilija
općina Veliki Bukovec
 grad Ludbreg
Zalogajnica i pekarna „Centar“ Ludbreg, vlasnik Gjergj Kajzogaj
„Tekim“ d.o.o. Jalkovec
Pekara „Klas“ Šemovec
RKT župa Ivanec Varaždinska biskupija
„Itas“ Ivanec
„Kirrojal“ Sigetec d.o.o.
WDF d.o.o. Ludbreški Globočec 
Maja Vrbanić – donacija kave 
Marinko Cikač – donacija peciva
Mladen Pepelnik – doprinos u nabavi donacija
Zahvaljujem Šahovskom društvu Varaždin na posuđenim šahovskim tablama i Radnoj terapiji Odjela za psihijatriju Opće bolnice Varaždin i Jeleni Kolenko, prvostupnici radne terapije na izradi prigodnih poklona za natjecatelje i donatore.
Veliko hvala  dr.sc. Branimiru Štimecu, prof.  koji će svoje znanje i stručne sposobnosti iskoristiti za potrebe ove priredbe, kao i našem DJ-u g. Josipu Petovaru koji  je zadužen za glazbeni dio ove manifestacije. 
Naglašavam da glavna ideja ove priredbe je terapijsko druženje i veličanje apstinentskog načina života u mirnom, zdravom i poštenom duhu. Neka se osjeti atmosfera i energija koju čini više stotina apstinenata i podržavatelja apstinentskog života na jednom mjestu. Na kraju kao domaćini ove priredbe ćemo podijeliti priznanja, pehare i medalje najboljima, ali ne smijemo zaboraviti da naš osnovni cilj je promicanje zdravlja  i poboljšanje kvalitete života ovisnika o alkoholu i svih njihovih članova obitelji, ali i pozitivan utjecaj apstinentskog i trezvenjačkog ponašanja na život cjelokupne zajednice kojoj pripadamo.