Dana 17. ožujka 2018.god. u 15 sati održana je 12.Godišnja skupština Udruge zdravog življenja „Obiteljskog kluba“ Varaždinske županije u Pastoralnom  centru Varaždinske biskupije kojoj su prisustvovali  KLA iz Sjeverozapadne Hrvatske ( KLA Križevci, KLA Prelog -stručna djelatnica Diana Uvodić-Đurić,dr.med., spec. školske medicine, KLA Mato Golubić Čakovec, KLA Podravka Koprivnica), te dragi gosti i prijatelji iz Društava iz Republike Slovenije ( Društvo za pomoć v stiski Zarja Lendava, g. Božo Pongrac, predsjednik i Društvo Nova pot Radenci, g. Milan Osterc, predsjednik ) , uz nazočnost predstavnika lokalne vlasti (zamjenik načelnika općine Gornji Kneginec, g. Robert Đuranec), srodnih udruga ( Udruga umirovljenika Veliki Bukovec, g. Šavor i supruga  i Društvo za dijabetes Varaždin , predsjednica Antonija Brlek), te članovi Udruge zdravog življenja „Obiteljski klub“ Varaždinske županije i njihove obitelji. U ima mons. Josipa Mrzljaka, Biskupa Varaždinske biskupije skup je pozdravio g. Branko Pagadur, voditelj Obiteljskog centra Varaždinske biskupije.

U okviru kulturno-umjetničkog programa nastupila je ženska klapa Angeluš, te  članica Udruge Bernarda Šalamun koja je pročitala svoje dvije pjesme ( Proljeće i  s kojima je predstavljala rad Udruge na Večerima pučke poezije u Zagrebu protekle godine i član Udruge Ivica Čekunec koji je prikazao svoju petogodišnju apstinenciju i postignuća koja su plod iste.  

Nakon izviješća zastupnice Udruge Zemira Medved, predsjednika Nadzornog odbora Božidara Bačanija , te uspješnog predavanja stručne djelatnice Marije Krobot na temu   „Obiteljski pristup liječenju i  rehabilitaciji ovisnica/ka o alkoholu“  nastupio je vrhunac  12.godišnje skupštine Udruge u vidu dodjele priznanja za apstinenciju apstinentima od alkohola, članovima Udruge. Ove godine imali smo šestero apstinenata/apstinentica od alkohola koji su ostvarili jednu godinu apstinencije što smatramo iznimnim doprinosom rada cjelokupnog članstva i rukovodstva. Ukupno je podijeljeno 21 priznanje, a treba naglasiti da je g. Stjepan Šalamun dobio priznanje za 32 godinu apstinencije od alkohola, te g. Josip Pačko priznanje za 46 godina apstinencije od alkohola.

Sva priznanja su skupno prikazana posebno.

Gosti i prijatelji su također dali svoj obol svojim govorima, zahvalama i dojmovima.

U ugodnoj  i prijateljskoj atmosferi  svi zajedno smo se družili na uspjelom domjenku uz dogovor o daljnjoj plodnoj suradnji.

U Varaždinu, 17.3.2018.god.

Mr.sc. Zemira Medved, dr.med., spec. psihijatrije, uža specijalizacija socijalne psihijatrije

Zastupnica i predsjednica Udruge zdravog življenja „Obiteljski klub“ Varaždinske županije

Voditeljica odjela za psihijatriju OBV