Udruga zdravog življenja „Obiteljski klub“ Varaždinske županije održala je svoju 13. Godišnju skupštinu u dvorani Pastoralnog centra Varaždinske biskupije dana 2. ožujka 2019.god. uz prisustvovanje više od sto i pedeset članova Udruge, članova njihovih obitelji i prijatelja, te gostiju iz zemlje i inozemstva. Rad skupštine poduprli su članovi i terapeut dr Franjo Kolarić iz Društva v stiski Zarja Lendava, KLA Podravka, KLA Mato Golubić, KLA Prelog sa svojom terapeutkinjom dr Dianom Uvodić-Đurić, KLA Osmijeh Donja Dubrava, KLA Zdravi život Sveta Marija sa svojom terapeutkinjom medicinskom sestrom Marijom Janković, te KLA Peščenica i KLA Susedgrad iz Zagreba. 

Ukupno je dodijeljeno trideset i jedno priznanje ( od jedne do četrdeset i sedam godina) apstinentima/apstinenticama od alkohola uz pregršt osjećaja koje su izazvali primatelji priznanja. Sudjelovanje  cijelih obitelji u liječenju i oporavku  i podrška koju pružaju svojim bolesnim članovima pokazala se još jednom neizostavnom i neprocjenljivom u tretmanu ovisnica/ovisnika  od alkohola. Ove godine je podijeljeno trinaest priznanja za jednu godinu apstinencije od alkohola što je dvostruko više od prošle godine kada je bilo šest takvih priznanja što govori za okupljanje novih obitelji, ali i dobru atmosferu u Udruzi koju stvaraju svi članovi i njihove obitelji na čelu sa dugogodišnjim članovima  Udruge s obiteljima. 

Kulturno-umjetnički program  se sastojao od nastupa odlične Ženske klape Angeluš koja nas uvijek iznova oduševi, te nastupa članova Udruge koji su pročitali svoje autorske pjesme. Stručna djelatnica Marija Krobot, medicinska sestra još jednom je izabrala zanimljivu i inspirativnu temu za  prezentaciju na temu „Ponos i sreća“ čime je dala vjetar u leđa svim sudionicima u zahtjevnom i osjetljivom procesu liječenja alkoholne ovisnosti, i bolesnima, njihovim obiteljima i stručnom medicinskom i ostalom osoblju koji za njih brinu. Skup je završio uz domjenak za sve sudionike uz želju za nastavkom uspješnog rada i nadi da će do godine biti još više osoba koje će primiti priznanja za apstinenciju od alkohola odnosno što više sretnih i zadovoljnih obitelji u današnjem složenom i  zahtjevnom svijetu.

U Varaždinu, 3.3.2019.

Mr.sc. Zemira Medved, dr.med., spec. psihijatrije, uža spec. socijalne psihijatrije

Zastupnica Udruge zdravog življenja „Obiteljski klub“ Varaždinske županije

Voditeljica Odjela za psihijatriju Opće bolnice Varaždin